17 april 2006

Påsken 2006 - Synfaring og klatring

TORSDAG - SYNFARING AV VALBOÅN
Vi dro fra Oslo grytidlig om morgenen - sånn i 6-7 tida - for å slippe unna alle harryhandlerene som drar til Sverige for å handle billig mat. Det gikk som smurt og etter ca 2 timer var vi framme ved Torp handlesenter like før Uddevalla.

Det regnet mer eller mindre kontinuerlig hele torsdagen, så dagen ble brukt til å slenge rundt. Dro blant annet for å se på en "fors" som svenskene kaller det - altså et stryk - Valboån ved Munkedal. Vi hadde hørt snakk om at denne nå var veldig stor pga allt regnet som hadde kommet de siste ukene. Jeg hadde sjekket ut "forsen" på nettet på forhånd (http://www.forsguiden.com/river.asp?id=158), og graderingen er satt til 1-2, men nå hevdet lokale helter at det nok var en 4-er... Hmmm - var litt skeptisk til det må jeg si. Hvordan kan et stryk endre seg fra grad 1-2 til 4?

Vi fikk beskrevet veien og fant fram. Det var mye fart på vannet, og elva var høy. Men en 4-er..? Ikke på langt nær etter det jeg kunne se. Muligens en 3-er. Det hadde vært moro padlet, men padleutstyr var altså ikke med denne gang. Kanskje neste år.

FREDAG, LØRDAG, SØNDAG: KLATRING

Hanne klatrer DNA