02 mai 2006

01.05.2006 Letmolielva / Bingselva

Vannstand: "mye" - opp til halsen på mannen med piggsveis v/ Brutangen(?) ;-)
Båt: Pyranha h3
Disse var med: John Petter, Geir, Helena, Jens, Pål, Anders, Henning.

Planen var å padle "Bingsen" - dvs et stykke av "Løken" før den renner ut i Bingselva ved Brutangen, og så et stykke av Bingselva/Bingsen. Pga mye regn de siste dagene ble det til at vi ble med Pål og padlet et nytt elvestrekke. Det er visstnok bare Pål som har padlet her tidligere, så vi regnes dermed som andregangspadlere :) Pål kaller dette for Letmolielva. Den renner ut fra Letmolivannet (v/Letmoli gård) og inn i Bingselva ved Brutangen(i følge Pål). Ser man derimot på NVE's kart (http://arcus.nve.no/website/nve/viewer.htm - søk på Letmoli eller Bingselva), så kaller NVE elva for Bingselva helt fra over Letmolivannet og ned til Skottselv...

Dette elvestrekket er kun padlebart på ekstremt mye vann - som nå. Putin på/ved Letmolivannet. Take-out ved en foss lengre nede... Fossen ligger like ved veien og kan sees når man kjører oppover. Når du padler nedover hører du bruset, samt ser at det står metall-gjerder ute i elva. Her er det altså på tide å gi seg.

Det var fortsatt is på Letmolivannet, men akkurat ved utløpet var det smeltet, så vi satte ut på vannet og padlet over demningen. Det var stort sett lett padling, innom flere små skogstjern, men med en del morsomme stryk og noen små terskler innimellom. Vi synfarte en del da det bare var Pål som hadde padlet her fra før - og da på noe mindre vann. Vi vasset da til tider med snø til knærne eller ennå høyere.

Jeg bærte forbi to stryk. Det første var en terskel med en litt skummel valse i bunn. Følte ikke for å bli vasket rundt der i iskaldt vann. Det andre var et litt vanskelig stryk der det satt fast et stort tre i enden av stryket. Det kunne fått store konsekvenser å svømme her. Ellers gikk padlinga veldig greit og jeg virkelig storkoste meg :)

Etiketter: ,