16 mai 2007

Tirsdag 08.05.2007 Kjerrafossen

Vannstand: 78.75 m3/s
Båt: Dagger Mamba
Disse var med: Ann, Tor Håkon, Tore, Hanne, Heidi. Tom, Anita, Simen

Kjerrafossen, Holmsfoss, The Laks Run. Kjært barn har mange navn. Kjerrafossen er en del av Numedalslågen og ligger et sted mellom Kongsberg og Larvik. Strekket ligger rett på nedsiden av lekestedet Vrangfoss. Jeg hadde ikke vært her før, men da det skulle arrangeres en ettermiddags-creek-tur i løpet av mai, og det ellers var helt tørt, endte vi med Kjerrafossen. 15. mai rykker laksefiskerene inn, så etter dette tidspunktet er det ikke særlig lurt å padle her sies det.

Det første stryket kan padles på begge sider av ei lita øy midt i elva. Det letteste er å padle på venstre side, og det var også denne ruta vi valgte. Etter dette kommer flere rolige partier med stryk imellom. I disse strykene er det flere fine lekevalser/ og -bølger.

Vi synfarte et stryk i tillegg til det aller første. Her går man i land på høyre side. Stryket er veldig trangt og kjennetegnes ved ei laksetrapp. Det var mye trykk i stryket til tross for at det var lite vann, men ellers så stryket greit ut. Alle vi som padlet kom oss helskinnet ned, og Tom tok det opp ned :)

Etter et par padleturer i fjellene i Valdres og Telmark var det en ting som slo meg: Utrolig godt og varmt i vannet. Ahhh gleder meg til sommeren!

Vannmåler Holmsfoss

Etiketter: , ,